Voetjeverder

VoetreflexPlustherapie

 

Zwangerschapsreflexologie 

Zwanger zijn is bijzonder. Het is uniek dat er leven groeit in jouw buik. Je wilt van de bijzondere tijd toch zoveel mogelijk genieten? Reflexologie kan je hierbij helpen. Deze behandeling geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning.

 

Reflexologie tijdens en de zwangerschap

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.

Tijdens de zwangerschap wekt jouw lichaam erg hard en vinden er allemaal veranderingen plaats. Zwangerschapsrefleologie is erop gericht om je gezondheid te optimaliseren en eventuele klachten te verlichten. Of dit nu lichamelijke- of geestelijke klachten zijn. Ook is het een goede voorbereiding op de bevalling.

Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Verlichting zwangerschapsklachten

Tijdens de zwangerschap kunnen meerdere problemen en klachten optreden. Deze kunnen worden behandeld met medicijnen, maar beter is het om in te zetten op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Voor de zwangerschapsreflexologie zijn specifieke protocollen geschreven

Reflexologiebehandelingen activeren dit zelfgenezend vermogen, waardoor klachten verlicht kunnen worden zonder medicijnen en waardoor de therapie breed inzetbaar is. Zwangerschapsreflexologie optimaliseert zo je gezondheid tijdens en na je zwangerschap.

Er zijn diverse voorbeelden van klachten en problemen die kunnen worden behandeld met reflexologiebehandelingen.

·         (Terugkerende) blaasontsteking

·         Beginnende zwangerschapsdiabetes

·         Hoge bloeddruk (milde)

·         Maagzuur

·         Misselijkheid

·         Obstipatie

·         Oedeem

·         Pijn in het bekken

·         Rugpijn

·         Slapeloosheid

·         Stemmingswisselingen

·         Stuit- of dwarsligging

·         Vermoeidheid

·         Weeën opwekken